Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Minipajer med pekannöt

03 sep, 2021
AvRedaktionen ELLE
Recept på små söta pekannötspajer
Bjud på små söta pekannötspajer till kaffet. Servera gärna med en klick grädde på toppen!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
TV: Så gör du en strösslig godisskål i chokladBrand logo
TV: Så gör du en strösslig godisskål i choklad

Små söta pekannötspajer

Är de små får man ta två!

Så bakar du små söta pekannötspajer

24 stycken

Annons

Du behöver:

½ vaniljstång
100 g mjukt smör
1 dl florsocker
1 krm salt
1 ägg
½ dl mandelmjöl
3 dl vetemjöl

Fyllning:

125 g pekannötter
75 g smör
1 dl farinsocker
2 ½ msk ljus sirap
1 ½ msk vetemjöl
¼ tsk flingsalt

Till servering:

Grädde eller glass

Gör så här:

  1. Snitta vaniljstången och skrapa ur kornen. Rör ihop vaniljfrön, smör, florsocker och salt. Rör i ägget, tillsätt mjölsorterna och samla degen utan att knåda för mycket. Slå in degen i plastfolie och kyl i en timme.
  2. Kavla ut degen på ett mjölat bord. Ta fram ett muffinsbleck med 24 hål. Stansa ur cirklar ur degen som är något större än hålen i muffinsformen. Placera degcirklarna i hålen och tryck dem försiktigt på plats. Låt vila i kylen i cirka 30 minuter.
  3. Hacka nötterna grovt, rör ihop med smör, farinsocker, sirap, mjöl och flingsalt i en kastrull och koka på låg värme tills sockret smält. Ta bort från värmen och rör om.
  4. Sätt ugnen på 175°. Ta ut formen med pajskalen ur kylen och fördela en stor tesked fyllning i varje pajbas – fyllningen får inte nå hela vägen upp.
  5. Grädda i ugnen i 12–15 minuter tills fyllningen är fast och kanterna är något gyllene. Ta ut pajerna ur ugnen och låt svalna i formen i cirka 10 minuter. Lyft sedan försiktigt ut de små pajerna ur formen och låt kallna helt. Servera med grädde eller glass.

Recept: Camilla Biesbjerg Markussen Foto: Stine Christiansen

TV: Underbart goda efterrätter du kan förbereda dagen innanBrand logo
TV: Underbart goda efterrätter du kan förbereda dagen innan
Annons