Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Penne all'arrabbiata med burrata

05 sep, 2018
AvRedaktionen
Penne all'arrabbiata med burrata.
Pasta med tomatsås och krämig burrata. Piri piri i tomatsåsen ger den extra sting. Garnera med färsk basilika och servera genast.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

4 personer

Du behöver:

300 g penne

1 gul lök

2 vitlöksklyftor

2 piri piri

1/2 dl olivolja

600 g krossade tomater

1 msk farinsocker

1/2 tsk salt

1/2 tsk svartpeppar

1 dl basilikablad

2 burrata- eller mozzarellaostar

Gör så här:

  1. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.
  2. Skala och finhacka löken. Skala och finhacka vitlöken.
  3. Fräs vitlöken i olja tillsammans med piri piri utan att vitlöken tar färg.
  4. Lyft ur piri pirin och tillsätt löken. Fräs 2 minuter, utan att lökarna tar färg.
  5. Tillsätt sedan tomatkross, farinsocker, salt och ½ dl basilika. Låt puttra på låg värme under lock i cirka 15–20 minuter.
  6. Mixa såsen lätt med stavmixer. Rör ner den kokta pastan, skeda upp i tallrikar.
  7. Bryt burratan i två delar och lägg på varje tallrik. Garnera med resterande färsk basilika och servera genast.
Penne all'arrabbiata med burrata.
Penne all’arrabbiata med burrata.

Av: Camilla Biesbjerg Markussen
Foto: Betina Hastoft

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons