Penne all'arrabbiata med burrata
05 sep, 2018
AvRedaktionen
Pasta med tomatsås och krämig burrata. Piri piri i tomatsåsen ger den extra sting. Garnera med färsk basilika och servera genast.
Annons
4 personer
Du behöver:
300 g penne
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 piri piri
1/2 dl olivolja
600 g krossade tomater
1 msk farinsocker
1/2 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
1 dl basilikablad
2 burrata- eller mozzarellaostar
Gör så här:
- Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.
- Skala och finhacka löken. Skala och finhacka vitlöken.
- Fräs vitlöken i olja tillsammans med piri piri utan att vitlöken tar färg.
- Lyft ur piri pirin och tillsätt löken. Fräs 2 minuter, utan att lökarna tar färg.
- Tillsätt sedan tomatkross, farinsocker, salt och ½ dl basilika. Låt puttra på låg värme under lock i cirka 15–20 minuter.
- Mixa såsen lätt med stavmixer. Rör ner den kokta pastan, skeda upp i tallrikar.
- Bryt burratan i två delar och lägg på varje tallrik. Garnera med resterande färsk basilika och servera genast.
Av: Camilla Biesbjerg Markussen
Foto: Betina Hastoft
Annons