Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Penne med gorgonzola, valnötter och spenat

29 sep, 2017
AvRedaktionen
Penne med gorgonzola, valnötter och spenat.
En pastarätt med bett. Gorgonzolan blir både krämig och smakrik, och valnötterna ger ett knaprigt gott tuggmotstånd.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

2 personer

Tid: 15 minuter

Du behöver:

150 g penne

100 g färsk spenat (grovt hackad)

150 g gorgonzola (smulad)

1 dl matlagningsgrädde

1 handfull valnötter (halverade, rostade och grovhackade)

Salt och peppar

Gör så här:

  1. Koka penne enligt instruktionen på förpackningen.
  2. Lägg spenaten i ett durkslag och häll över pastan och det kokande vattnet, det gör att spenaten blancheras och mjuknar, men inte för mycket. Låt allt rinna av.
  3. Blanda sedan osten, grädden och valnötterna till en krämig sås, salta och peppra.
  4. Rör ner såsen i pastan och spenaten så det blir väl blandat. Färdigt!
Penne med gorgonzola, valnötter och spenat.
Penne med gorgonzola, valnötter och spenat.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons