Penne med gorgonzola, valnötter och spenat
29 sep, 2017
AvRedaktionen
En pastarätt med bett. Gorgonzolan blir både krämig och smakrik, och valnötterna ger ett knaprigt gott tuggmotstånd.
Annons
2 personer
Tid: 15 minuter
Du behöver:
150 g penne
100 g färsk spenat (grovt hackad)
150 g gorgonzola (smulad)
1 dl matlagningsgrädde
1 handfull valnötter (halverade, rostade och grovhackade)
Salt och peppar
Gör så här:
- Koka penne enligt instruktionen på förpackningen.
- Lägg spenaten i ett durkslag och häll över pastan och det kokande vattnet, det gör att spenaten blancheras och mjuknar, men inte för mycket. Låt allt rinna av.
- Blanda sedan osten, grädden och valnötterna till en krämig sås, salta och peppra.
- Rör ner såsen i pastan och spenaten så det blir väl blandat. Färdigt!
Annons