Penne med ricotta, rosmarin & pinjenötter
2 personer
Tid: 20 minuter
Du behöver:
200 g penne rigate (eller annan pasta)
6 tsk pinjenötter
1 klick smör
3 msk olivolja
färska rosmarinskott (grovhackade)
1 dl färsk ricotta
1 msk parmesan (färskriven)
Gör så här:
Koka pastan al dente i saltat vatten (aningen kortare än anvisningen på förpackningen, eftersom den efterkokar lite). Häll av nästan allt vatten. Stek pinjenötterna i smör och olja tills de har fått en gyllene färg, tillsätt rosmarin och ta stekpannan från plattan. Häll i pastan och ev lite av kokvattnet. Klicka i ricottan och rör om. Lägg upp pasta rätten och strö över parmesan.
Machésallad med spenat & rädisor
2 personer
Tid: 5 minuter
En snabb, nyttig och superenkel sallad att servera till pasta. Alternativt kan man äta den solo, men då kan man komplettera den med till exempel en skivad stekt kycklingfilé.
Du behöver:
1 ask machésallad (eller annan sort)
1 näve färsk spenat (hackad)
1/2 knippe rädisor (halverade)
3 tsk pumpafrön
Dressing:
2 tsk cider- eller vitvinsvinäger
2 tsk dijonsenap
2 tsk olivolja
havssalt och nymalen svartpeppar
Gör så här:
Blanda salladens ingredienser i en skål. Blanda dressingen och häll över.
Foto: Richard Jung
Recept: Arthur Potts Dawson