Pepparkakor för vuxna
Prova sätta extra gulkant på julfirandet. Baka pepparkakor med Amarula Cream. Pepparkakorna blir spröda och gräddiga, och den friska tonen av marulafrukten gör julens smaker till något alldeles, alldeles underbart.
Amarula pepparkakor
850 gram socker
1,5 dl sirap
2,5 dl vatten
525 gram smör
Ca 2 kilo vetemjöl
1 matsked kanel
2 matskedar ingerfära
1/2 tesked nejlikor
1 matsked bikarbonat
2 dl Amarula Cream
Rör ihop sirap, socker, vatten och kryddor i en kastrull och koka upp. Ta av från värmen och låt smöret smälta i kastrullen. Häll i Amarula och rör om ordentligt. Blanda bikarbonaten med mjölet i en bunke. Tillsätt vätskan och arbeta snabbt ihop till en fast deg. Låt degen vila i kylen, gärna ett dygn. Sedan är det bara att kavla ut tunt och stansa ut figurer, allra helst med en elefantform. Grädda sedan i 200 grader i ca 7 minuter.