Pepparkaksglass med apelsin och mandel
06 okt, 2023
AvCamilla Biesbjerg Markussen
Julens godaste efterrätt är såklart kryddig pepparkaksglass som serveras med färsk apelsin och mandel!
Annons
Pepparkaksglass med apelsin och mandel
Krämig och kryddig glass är en given dessert.
6 portioner
Annons
Du behöver:
4 äggulor
60 g (1 dl) florsocker
1/2 tsk vaniljpulver
1 nypa salt
4 1/2 dl vispgrädde
1 tsk mald kanel
100 g pepparkakor
Till servering:
2 apelsiner
40 g rostade sötmandlar
Gör så här:
- Vispa äggulor, florsocker, vaniljpulver och salt i en skål med elvisp tills det är vitt och luftigt. Vispa grädde och kanel till ett lätt skum i en annan skål. Vänd ner grädden i äggsmeten med en slickepott. Smula pepparkakorna grovt, så det blir både fina och grova smulor. Spara lite smulor till topping. Vänd ner pepparkakssmulorna i glassmeten och häll smeten i en form. Strö över de sparade smulorna. Låt glassen stå i frysen i minst 8 timmar.
- Till servering: Skala apelsinerna (undvik det vita som smakar beskt) och skär dem i tunna skivor. Hacka de rostade mandlarna grovt. Servera glassen i skålar och toppa med apelsinskivor och de hackade mandlarna. Servera genast.
Foto: Columbus Leth
Annons