Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Pepparkakssnöflingor

19 dec, 2012
AvCarin Olsson
Baka söta snöflingor av pepparkaksdeg och häng upp i julgranen. Använd helst nymalda kryddor och glöm inte att dekorera med kristyr!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Pepparkakssnöflingor.
Pepparkakssnöflingor.

10 kakor

Tid: 40 minuter + 2 timmar att stelna

Pepparkaksdeg:

200 g smör

3 dl ljus sirap

1 dl vispgrädde

4 dl strösocker

1 msk ingefära

1 msk nejlikor

1 tsk kanel

2 tsk bikarbonat

14 dl vetemjöl

Kristyr:

1 stor äggvita

150 g florsocker (siktat)

1 msk pressad citronsaft

ätbart silverglitter (till dekoration)

Gör så här:

Smält smör och sirap tillsammans på svag värme. Låt svalna. Blanda i alla de övriga ingredienserna. Arbeta degen väl. Låt degen vila över natten. Grädda de stansade kakorna i 190º.

För att göra kristyren vispar du ingredienserna luftiga med en elvisp. Skeda upp kristyren i en sprits och dekorera pepparkakorna. Pudra med florsocker eller glitter.

Från jobbet: Julens Godaste Gåvor

Av: Lianne Scher
Foto: Graeme Borchers
Styling: Anna Montali

Annons