Pepparkakssnöflingor
19 dec, 2012
AvCarin Olsson
Baka söta snöflingor av pepparkaksdeg och häng upp i julgranen. Använd helst nymalda kryddor och glöm inte att dekorera med kristyr!
Annons
10 kakor
Tid: 40 minuter + 2 timmar att stelna
Pepparkaksdeg:
200 g smör
3 dl ljus sirap
1 dl vispgrädde
4 dl strösocker
1 msk ingefära
1 msk nejlikor
1 tsk kanel
2 tsk bikarbonat
14 dl vetemjöl
Kristyr:
1 stor äggvita
150 g florsocker (siktat)
1 msk pressad citronsaft
ätbart silverglitter (till dekoration)
Gör så här:
Smält smör och sirap tillsammans på svag värme. Låt svalna. Blanda i alla de övriga ingredienserna. Arbeta degen väl. Låt degen vila över natten. Grädda de stansade kakorna i 190º.
För att göra kristyren vispar du ingredienserna luftiga med en elvisp. Skeda upp kristyren i en sprits och dekorera pepparkakorna. Pudra med florsocker eller glitter.
Från jobbet: Julens Godaste Gåvor
Av: Lianne Scher
Foto: Graeme Borchers
Styling: Anna Montali
Annons