Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Pepparstekt fisk med röd sallad och dillolja

09 dec, 2012
AvSofie Nyblin
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Pepparstekt fisk med röd sallad och dillolja.
Pepparstekt fisk med röd sallad och dillolja.

4 personer

Tid: 1 1/2 timme

Du behöver:

600 vit, fast fisk i bit

ev stekgarn

Kryddmix:

3 msk rosépeppar (krossad)

2 kvistar färsk timjan (hackad)

2 kvistar bladpersilja (strimlad), ej stjälkar

1/2 knippe gräslök (fint skuren)

2 kvistar dragon (strimlade), ej stjälkar

3 msk rostad lök

1 dl panko (asiatiskt ströbröd)

1 tsk fl ingsalt

1 krm nymalen svartpeppar

Röd sallad och syrad lök:

1 dl vitvinsvinäger

2 dl socker

3 dl vatten

1 rödlök (skalad och skivad)

1 röd paprika (ugnsrostad och skalad)

8 cocktailtomater (skållade och skalade)

1 msk olivolja

1 krm salt, svartpeppar ur kvarn

Garnering:

1 röd chili (urkärnad och tunt skivad)

Annons

dillolja (se tips nedan)

flingsalt

plockad dill

Tillbehör:

rucola och klyftpotatis

Gör så här:

Börja med salladen. Koka upp vinäger, socker och vatten. Lägg i rödlöken och låt svalna i lagen. Skär den rostade paprikan i bitar. Blanda paprika, avrunnen rödlök och delade tomater med olivolja, salt och nymalen peppar strax före servering. Sätt ugnen (gärna varmluft) på 125º. Bind upp fi skfi lén som en stek med bindgarn. Bryn den runt om i smör och ugnsbaka till 50° innertemperatur. Blanda under tiden kryddmixen och rulla den färdigstekta fi sken däri sedan du klippt bort bindgarnet. Servering: Skiva den nylagade fisken och lägg på tallrik med röd sallad, dillolja och lite plockad dill. Gott med klyftpotatis och rucolasallad till.

Av: Håkan Larsson

Annons