Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Perfekt stekt ägg – enkelt knep

09 jul, 2019
AvRebecca Wictor
Ett perfekt stekt ägg.
Det är mycket enklare än du tror att få till det perfekta stekta ägget med en krämig gula och en fast vita. Här berättar vi hur du gör!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Har du svårt att få till det perfekt stekta ägget? För många blir aldrig konsistensen på gulan och vitan perfekt samtidigt och det enda valet man lämnas med är att vändsteka ägget. Nu kan du dock andas ut och säkra dina perfekta ägg till nästa brunch. Hemligheten? Ett lock.

Lägg på locket 1 minut

Genom att lägga på locket på stekpannan (eller ett mindre lock bara över ägget) kommer du lyckas med tricket att få den perfekta äggulan utan underkokt äggvita. Låt ägget steka till äggvitan inte längre är genomskinlig. Lägg då på locket och efter cirka en minut kommer du ha det perfekt stekta ägget framför dig. Enklare än så blir det inte.

Fler knep:

Bästa sättet att pochera ägg

Krispigt bacon – smart och oväntat knep

10 enkla tips för perfekt potatismos

Lägg på locket när du steker ägg.
Lägg på locket när du steker ägg.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons