Läskande persikobål
26 feb, 2015
AvSofie Nyblin
Persikor är en av världens godaste frukter när de är i säsong, och den här bålen smakar härligt mycket persika. Det kan vara lite svårt att få tag på maracujasirap, leta i vin- och essensaffärer och större livsmedelsbutiker. Det går att använda vit baksirap i stället, eftersom den innehåller fruktsocker, men tänk på att röra om extra mycket så den inte fastnar i botten.
Annons
14 glas
Tid: 10 minuter + 2 timmar i kylen
Du behöver:
7 små persikor
2 dl persikojuice
1 dl maracujasirap (eller annan fruktsirap)
1 apelsin (saften)
3/4 dl brandy eller cognac
1 flaska torrt vitt vin (75 cl)
1 vaniljstång
1 flaska kylt vitt mousserande vin (75 cl)
mynta till garnering
Gör så här:
Skala, dela och kärna ur persikorna och lägg dem i en stor skål. Häll över persikojuice, fruktsirap, apelsinsaft, brandy och det vita vinet. Dela vaniljstången, skrapa ur kärnorna och lägg både stång och kärnor i bålen. Låt dra 2 timmar i kylen. Ta ut och häll över det kylda mousserande vinet. Rör om försiktigt. Servera direkt med en persikohalva i varje glas.
Annons