Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Läskande persikobål

26 feb, 2015
AvSofie Nyblin
Persikor är en av världens godaste frukter när de är i säsong, och den här bålen smakar härligt mycket persika. Det kan vara lite svårt att få tag på maracujasirap, leta i vin- och essensaffärer och större livsmedelsbutiker. Det går att använda vit baksirap i stället, eftersom den innehåller fruktsocker, men tänk på att röra om extra mycket så den inte fastnar i botten.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Läskande persikobål.
Läskande persikobål.

14 glas

Tid: 10 minuter + 2 timmar i kylen

Du behöver:

7 små persikor

2 dl persikojuice

1 dl maracujasirap (eller annan fruktsirap)

1 apelsin (saften)

3/4 dl brandy eller cognac

1 flaska torrt vitt vin (75 cl)

1 vaniljstång

1 flaska kylt vitt mousserande vin (75 cl)

mynta till garnering

Gör så här:

Skala, dela och kärna ur persikorna och lägg dem i en stor skål. Häll över persikojuice, fruktsirap, apelsinsaft, brandy och det vita vinet. Dela vaniljstången, skrapa ur kärnorna och lägg både stång och kärnor i bålen. Låt dra 2 timmar i kylen. Ta ut och häll över det kylda mousserande vinet. Rör om försiktigt. Servera direkt med en persikohalva i varje glas.

Annons