Persisk örtomelett med parma och rucola
4 personer
Du behöver:
6–8 ägg
200 g bladspenat (hackad)
1/2 knippa gräslök
1/2 knippa persilja
1/2 knippa dill
2 msk olja (till stekning)
2 vitlöksklyftor (pressade)
salt och peppar
gurkmeja eller curry
Vitlöksyoghurt:
2 dl yoghurt
2 vitlöksklyftor (finhackade)
salt och nymalen svartpeppar
Till servering:
1 paket skivad parmaskinka lite färsk rucola
Gör så här:
Blanda ihop vitlöksyoghurten och ställ kallt.
Klipp allt det gröna mycket fint, eller hacka det med kniv.
Hetta upp olja i en stekpanna. Pressa i vitlöken direkt i pannan. Häll ner de hackade örterna och den hackade spenaten och fräs det mjukt.
Vispa upp äggen med salt, peppar och lite gurkmeja eller curry och häll ner smeten över hacket.
Stek omeletten tills den fått fin färg på båda sidorna. Detta kan göras som på bilden i små plättformar, eller som en hel omelett i panna.
Servera omeletterna ljumma med parmaskinka, en klick vitlöksyoghurt och lite rucola.