Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Persisk örtomelett med parma och rucola

29 maj, 2010
AvSuzanne Ribbing
En omelett är ofta lagom till lunch. Som här, serverad med en smakrik och knaprig sallad och en bitig sås på vitlök och yoghurt. Dessa små godingar kan även serveras som drinktilltugg.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Persisk örtomelett med parma och rucola.
Persisk örtomelett med parma och rucola.

4 personer

Du behöver:

6–8 ägg

200 g bladspenat (hackad)

1/2 knippa gräslök

1/2 knippa persilja

1/2 knippa dill

2 msk olja (till stekning)

2 vitlöksklyftor (pressade)

salt och peppar

gurkmeja eller curry

Vitlöksyoghurt:

2 dl yoghurt

2 vitlöksklyftor (finhackade)

salt och nymalen svartpeppar

Till servering:

1 paket skivad parmaskinka lite färsk rucola

Gör så här:

Blanda ihop vitlöksyoghurten och ställ kallt.

Klipp allt det gröna mycket fint, eller hacka det med kniv.

Hetta upp olja i en stekpanna. Pressa i vitlöken direkt i pannan. Häll ner de hackade örterna och den hackade spenaten och fräs det mjukt.

Vispa upp äggen med salt, peppar och lite gurkmeja eller curry och häll ner smeten över hacket.

Stek omeletten tills den fått fin färg på båda sidorna. Detta kan göras som på bilden i små plättformar, eller som en hel omelett i panna.

Servera omeletterna ljumma med parmaskinka, en klick vitlöksyoghurt och lite rucola.

Annons