Pestofylld baconlindad fläskfilé med smashad potatis
29 jun, 2021
AvRedaktionen ELLE
Veckans godaste middag har du här – pestofylld baconlindad fläskfilé med smashad potatis. Perfekt att bjuda på till många!
Annons
Pestofylld baconlindad fläskfilé med smashad potatis
Galet god potatis, sommarens hit!
4 portioner
Du behöver:
1 fläskfilé
100 g bacon
1 dl pesto
Smör, till stekning
Smashad potatis:
1 kg fast potatis
2 msk olivolja
1 näve färsk timjan
Salt
Rucolasallad:
75 g rucola
1 msk olivolja
1 msk balsamico
Salt och peppar
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175°. Putsa fläskfilén och skär ett snitt längs med hela, utan att skära helt igenom. Lägg ut baconskivor på en skärbräda och lägg fläskfilén i mitten av dem. Fyll fläskfilén med pesto och vik sedan in baconskivorna runt om fläskfilén så den binds ihop, bind eventuellt ihop med ett steksnöre.
- Stek fläskfilén i smör i en stekpanna tills den får färg överallt. Lägg på bakplåtspappersklädd plåt och stek färdigt i ugnen i cirka 30 minuter, sätt på grillen de sista 5 minuterna. Ta ut och låt filén vila i 10 minuter.
- Skrubba potatisen och koka den i lättsaltat vatten tills den är precis klar. Låt rinna av och lägg på en bakplåtspappersklädd plåt. Håll i potatisarna med ena handen och tryck till med en gaffel med den andra så de pressas sönder och blir platta. Pensla dem med olivolja, strö över timjan och salt och grädda dem i ugnen i 30 minuter tills de är gyllene och spröda.
- Skölj och torka rucolan, ringla över olja och balsamico och krydda med salt och nymalen svartpeppar. Servera till köttet och potatisen.
Recept: Emma Martiny, Camilla Biesbjerg Markussen Foto: Betina Hastoft, Nina Malling
Annons