Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Pestogranar av smördeg

08 okt, 2024
AvAnna Wendt
Recept på pestogranar av smördeg
Frasiga granar av smördeg serveras på en pinne. Enkla att göra och enkla att äta till julens alla fester!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Dryckesbitar #2 - Rökig old fashioned med chokladbittersBrand logo
Dryckesbitar #2 - Rökig old fashioned med chokladbitters

Pestogranar av smördeg

Festliga och frasiga små granar av smördeg som fyllts med pesto. Gott och lättgjort till adventsminglet.

Söta pestogranar av smördeg

8 portioner

Tid: 35 minuter

Du behöver:

1 smördegsrulle
1 dl pesto
1 ägg, uppvispat
8-9 blompinnar
8-9 klisterstjärnor

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200º varmluft. Rulla ut smördegen och bred på ett lager pesto.
  2. Skär degen från kortsidorna i ca 3-4 cm tjocka remsor (8-9 st). Vik remsorna på mitten. Forma varje remsa till en gran och stick i en blompinne.
  3. Pensla med uppvispat ägg och grädda i mitten av ugnen 15-20 minuter eller tills de blivit gyllene. Klistra små guldstjärnor på toppen av blompinnarna och servera.

Foto: Lisa Björner

Annons