Matmuffins med keso, rödlök och pesto
03 feb, 2017
AvRedaktionen
Maffiga och goda muffins med pesto och rödlök. Keson mättar bra och gör att bröden blir riktigt saftiga. Toppa med hampafrön eller andra frön.
Annons
10 stora muffins
Tid: 40 minuter
Du behöver:
5 dl vetemjöl
3 1/2 dl grahamsmjöl
3 tsk bakpulver
1 tsk salt
3 ägg
2 1/2 dl vatten
1 dl olivolja
1 1/2 dl filmjölk
100 g keso
1 rödlök (finhackad)
3–4 msk pesto
3 msk hampafrön eller andra frön
Gör så här:
Sätt ugnen på 175°. Blanda alla torra ingredienser. Vispa äggen till ett skum och blanda i vatten, olivolja, filmjölk. Blanda ner äggblandningen i mjölet. Rör ner keso, rödlök och pesto i smeten. Klicka ner den kraftiga smeten i en smord muffinsplåt eller i muffinsformar av papper. Toppa med hampafrön. Grädda i mitten av ugnen cirka 25 minuter. Låt svalna på ett galler.
Annons