Pickla rödlök med jordgubbar – så gör du
06 jul, 2021
AvRedaktionen ELLE
Picklad rödlök är lätt att göra och passar till i stort sett allt! Var inte rädd för att blanda i jordgubbar, det blir otippat gott!
Annons
Picklad rödlök med jordgubbar
Sommarens godaste tillbehör till grillat eller som topping på sallader. Måste lagas!
6 portioner
Du behöver:
1 kg rödlök
250 g jordgubbar
1 dl vatten
2 dl ättiksprit, 12 %
1 dl socker
Gör så här:
- Skala och skär löken i tunna skivor, helst med mandolin. Skär jordgubbarna i fjärdedelar. Koka upp en lag av vatten, ättiksprit och socker. När sockret är upplöst lägger du i löken. Ta från värmen och låt stå och dra i 10 minuter. Vänd ner jordgubbarna och häll sedan upp på väl rengjorda burkar.
- Servera till grillat eller som topping till sallader.
Recept: Emma Martiny, Timm Vladimir, Gitte Heidi Rasmussen, Julie Hey Foto: Columbus Leth, Betina Hastoft, Winnie Methmann
Annons