Picklad rödlök – enkelt grundrecept
06 jul, 2018
AvRedaktionen
Picklad rödlök är inte bara gott och vackert, det är dessutom hur enkelt som helst att göra. Allt du behöver är en klassisk 1-2-3-lag med ättika, socker och vatten.
Annons
Picklad rödlök är ett klassiskt tillbehör till bland annat grillat, hamburgare, tacos och pulled pork. Lagen fungerar även utmärkt till andra grönsaker. Testa till exempel att pickla tunt skivade morötter.
Ingredienser:
1 dl ättiksprit 12%
2 dl socker
3 dl vatten
2-3 rödlökar
Gör så här:
Koka upp ättika, socker och vatten och låt svalna. Skiva löken tunt (gärna med en mandolin) och lägg i en glasburk. Häll på den ljumna lagen och låt stå i kylen minst en timme. Löken håller minst ett par veckor i kylen.
Tips på maträtter med picklad rödlök >>
Annons