Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Picklad rödlök – enkelt grundrecept

06 jul, 2018
AvRedaktionen
Picklad rödlök.
Picklad rödlök är inte bara gott och vackert, det är dessutom hur enkelt som helst att göra. Allt du behöver är en klassisk 1-2-3-lag med ättika, socker och vatten.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Picklad rödlök är ett klassiskt tillbehör till bland annat grillat, hamburgare, tacos och pulled pork. Lagen fungerar även utmärkt till andra grönsaker. Testa till exempel att pickla tunt skivade morötter.

Ingredienser:

1 dl ättiksprit 12%

2 dl socker

3 dl vatten

2-3 rödlökar

Gör så här:

Koka upp ättika, socker och vatten och låt svalna. Skiva löken tunt (gärna med en mandolin) och lägg i en glasburk. Häll på den ljumna lagen och låt stå i kylen minst en timme. Löken håller minst ett par veckor i kylen.

Tips på maträtter med picklad rödlök >>

Surdegsmacka med pulled pork och picklad rödlök.
Surdegsmacka med pulled pork och picklad rödlök.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons