Pilgrimsmusslor med pumpapuré
4–6 personer
Tid: 40 minuter
Pilgrimsmusslor
12 pilgrimsmusslor (2–3 per person)
olivolja
Pumpapuré:
400 g pumpa
1 l grönsaksbuljong
1/2 dl vispgrädde
50 g smör
salt och nymalen svartpeppar
Skottsallad:
200 g skottsallad (t ex rucola, mangoldskott, mache, babyspenat, ärtskott)
2 msk pumpakärneolja
1 msk vit balsamvinäger
flingsalt
Till servering:
rostade pumpafrön
Gör så här:
Börja med purén: Skala och kärna ur pumpan. Skär den i mindre bitar. Koka pumpan i grönsaksbuljongen tills mjuk, cirka 20 minuter.
Häll av kokspadet. Mixa pumpan slät, tillsätt grädde och smör. Rör om tills smöret är smält. Smaka av med salt och peppar.
Skottsallad: Lägg salladen i en bunke och precis innan servering droppa på olja, vinäger, salt och vänd runt.
Pilgrimsmusslor: Torka musslorna med papper. Hetta upp en gjutjärnspanna med lite olivolja. Halstra musslorna cirka 2 minuter på varje sida. Servera genast med puré och sallad. Strö över rostade pumpafrön.
Av: Isabelle Olander
Foto: Lelle Weibull
Recept: Daniel och Samantha Hartley/Zetas Trädgårdscafe