Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Kanel- och sockermunkar

28 jan, 2017
AvRedaktionen
Kanel- och sockermunkar.
Konsistensen och smaken på dessa munkar blir lite annorlunda än de klassiska munkarna gjorda med jäst – men smakar jättegott, ungefär som en friterad sockerkaka.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

10–15 munkar

Tid: 35 minuter

Du behöver:

1 ägg

1 dl socker

2 msk smör

1 dl mjölk

5 dl vetemjöl

1 1/2 tsk bakpulver

1 liter frityrolja

1/2 dl strösocker

4 msk mald kanel

Gör så här:

Vispa ägg och socker poröst. Smält smöret och tillsätt det tillsammans med mjölken. Blanda vetemjöl och bakpulver i en separat bunke och vänd sedan ner i degen.

Ta degen ur bunken och knåda den på mjölat underlag. Dela degen i 10–15 jämnstora bitar. Rulla bollar av degbitarna som du sedan gör ett hål i, snurra degen runt ditt finger tills du har ett ganska stort hål.

Värm oljan i en rymlig kastrull till cirka 170°. Fritera några munkar åt gången tills de är gyllene, cirka 1 minut på varje sida. Lägg munkarna på hushållspapper att rinna av. Blanda socker och kanel och vänd runt munkarna i det.

Av: Linda Lundgren
Foto: Fabian Björnstjerna

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons