Pissalidière med lök, sardeller och oliver
26 feb, 2014
AvSofie Nyblin
Denna sydfranska ”pizza” på smördegsbotten kan serveras som en måltid med lite sallad eller i mindre bitar som tilltugg. Toppa med lök, sardeller och oliver.
Annons
6–8 bitar
Tid: 40 minuter
Du behöver:
2 smördegsplattor
1/2 kg gul lök
2 msk olivolja
1 msk smör
1 vitlöksklyfta (pressad)
1 tsk herbes de Provence
1 msk strösocker
25 g sardeller (delade)
2 dl svarta oliver
Gör så här:
Sätt ugnen på 200°. Ta fram smördegsplattorna för att tina. Skala och skiva löken tunt. Värm upp olja och smör i en stekpanna. Stek lök, vitlök och herbes de Provence på låg värme i ca 15 minuter under omrörning. Strö över sockret och höj värmen. Stek i ytterligare 5–7 minuter under omrörning. Ställ åt sidan. Kavla ut smördegen till en rundel, ca 30 cm i diameter. Lägg den på en bakplåt, täckt med bakplåtspapper. Fördela lök, sardeller och oliver jämnt över smördegen. Grädda i ugnen i cirka 10–15 minuter.
Annons