Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Pissalidière med lök, sardeller och oliver

26 feb, 2014
AvSofie Nyblin
Denna sydfranska ”pizza” på smördegsbotten kan serveras som en måltid med lite sallad eller i mindre bitar som tilltugg. Toppa med lök, sardeller och oliver.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Pissalidière med lök, sardeller och oliver.
Pissalidière med lök, sardeller och oliver.

6–8 bitar

Tid: 40 minuter

Du behöver:

2 smördegsplattor

1/2 kg gul lök

2 msk olivolja

1 msk smör

1 vitlöksklyfta (pressad)

1 tsk herbes de Provence

1 msk strösocker

25 g sardeller (delade)

2 dl svarta oliver

Gör så här:

Sätt ugnen på 200°. Ta fram smördegsplattorna för att tina. Skala och skiva löken tunt. Värm upp olja och smör i en stekpanna. Stek lök, vitlök och herbes de Provence på låg värme i ca 15 minuter under omrörning. Strö över sockret och höj värmen. Stek i ytterligare 5–7 minuter under omrörning. Ställ åt sidan. Kavla ut smördegen till en rundel, ca 30 cm i diameter. Lägg den på en bakplåt, täckt med bakplåtspapper. Fördela lök, sardeller och oliver jämnt över smördegen. Grädda i ugnen i cirka 10–15 minuter.

Annons