Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Pistage- och mandelknäck

26 nov, 2013
AvJenny Norberg
Ljuvlig knäck med laktosfritt smör samt hackad mandel och pistagenötter. Receptet är framtaget för Oatly av Karin Högberg som bloggar på trattoria.nu.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Pistage- och mandelknäck.
Pistage- och mandelknäck.

50 st

Du behöver:

2 1/2 dl Oatly Imat

2 1/2 dl socker

2 dl sirap

2 msk laktosfritt smör

1 dl hackade pistagenötter

1 dl hackad mandel

Gör så här:

Blanda socker, sirap och Oatly Imat i en kastrull. Låt koka tills smeten når 122° eller tills du kan göra kulprovet: fyll ett glas med kallt vatten och droppa ner ca 1 tsk av kolasmeten i vattnet. Om kola stelnar och går att forma till en kula är den klar. Rör slutligen ner smöret i smeten och rör tills den har smält. Blanda därefter i pistagenötterna och mandeln och häll upp knäcken i formar.

Annons