Pistagemousse med maränger och limesirap
29 mar, 2017
AvRedaktionen
Den fluffiga pistagemoussen varvas med spröda maränger och syrlig limesirap. Så gott att vi inte kan låta bli en extra portion!
Annons
4 personer
Du behöver:
½ dl pressad lime
1 dl strösocker
2 ½ dl vispgrädde
250 g mascarpone
½ dl florsocker
3 msk pistaschsmör eller 3 msk finhackad pistagemandel
ev några droppar grön karamellfärg
ca 16 maränger
Till dekoration:
hackad pistagemandel
Gör så här:
Börja med limesirapen. Koka upp limejucie och socker och låt koka tills sockret har smält. Häll i en skål och låt svalna.
Vispa grädden tills mjuka toppar bildas. Rör ihop mascarponen med florsocker och pistagesmör eller pistagemandel. Vispa ihop blandningen med grädden. Tillsätt eventuellt några droppar grön karamellfärg.
Varva mousse, krossad maräng och limesirap i höga glas eller skålar. Avsluta med hackad pistagemandel på toppen.
Recept och styling: Ylva Porsklev
Foto: Ulrika Ekblom
Annons