Oemotståndliga pistaschcupcakes med lime – recept
Av: Cecilie Sofie Svensson
Foto: Stine Christiansen
Vackra, gröna cupcakes med härlig, nötig smak och lite pigg lime som pirrar till i munnen!
12 stycken
Pistaschcupcakes:
100 g smör
3 ägg
1 1/2 dl strösocker
1 dl mjölk
100 g mandelmassa
100 g osaltade, skalade pistaschnötter
1 1/2 tsk bakpulver
3 ⅓ dl vetemjöl
1/2 tsk salt
Topping:
1/2 lime
200 g rumstempererat smör
5 dl florsocker
Några droppar grön karamellfärg
Garnering:
Några osaltade pistaschnötter
Ätbara blommor
Gör så här:
- Värm ugnen till 180°. Smält smöret.
- Vispa upp ägg, socker, smält smör och mjölk. Riv mandelmassan fint och vänd ner i äggblandningen.
- Hacka pistaschnötterna till ett fint mjöl i en blender eller matberedare.
- Blanda med övriga torra ingredienser och rör sedan ner allt i äggmassan.
- Vänd försiktigt ihop, rör du för mycket blir muffinsen tunga och kompakta.
- Fyll 12 muffinsformar till ⅔ med smet. Grädda i mitten av ugnen i 18–20 minuter.
- Muffinsen är färdiga när de är spänstiga och står emot om du trycker på dem försiktigt. Låt svalna på ett ugnsgaller.
- Pressa saften ur den halva limefrukten.
- Vispa upp smöret så det blir lätt och luftigt. Tillsätt lite florsocker i taget och fortsätt vispa till en fluffig frosting.
- Vispa ner limesaft och några droppar karamellfärg.
- Använd en kniv och bred ut frosting på muffinstopparna.
- Hacka pistaschnötterna och strö dem och ätliga blommor över dina cupcakes.