Pistagemüsli med torkad frukt
01 jun, 2010
AvSuzanne Ribbing
Annons
ca 15 dl
Tillbehör
Tid: 15 minuter
”Det är enkelt att göra egen müsli. Häll upp den i en stor knäpplocksburk och ta fram på finfrukosten!”
100 g äggvita (3 äggvitor från små ägg)
200 g socker (2 1/4 dl)
150 g havregryn (drygt 4 dl)
150 g hackade pistagenötter (2 1/2 dl)
200 g hackad torkad frukt, t ex aprikoser och russin
Smaksätt med:
örtte i lösvikt, t ex kamomillté, myntate och fruktté
Sätt ugnen på 160°. Rör ihop äggvita och socker. Blanda havregryn och hackade nötter i en skål. Rör i äggviteblandningen och fördela müslin luftigt på en bakpappersklädd plåt. Rosta i ugnen i ca 5 minuter, eller tills müslin blir gyllenbrun. Låt svalna, tillsätt fruktbitarna och smaksätt med olika örtteer.
Annons