Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Pistagemüsli med torkad frukt

01 jun, 2010
AvSuzanne Ribbing
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

ca 15 dl

Tillbehör

Tid: 15 minuter

”Det är enkelt att göra egen müsli. Häll upp den i en stor knäpplocksburk och ta fram på finfrukosten!”

100 g äggvita (3 äggvitor från små ägg)

200 g socker (2 1/4 dl)

150 g havregryn (drygt 4 dl)

150 g hackade pistagenötter (2 1/2 dl)

200 g hackad torkad frukt, t ex aprikoser och russin

Smaksätt med:

örtte i lösvikt, t ex kamomillté, myntate och fruktté

Sätt ugnen på 160°. Rör ihop äggvita och socker. Blanda havregryn och hackade nötter i en skål. Rör i äggviteblandningen och fördela müslin luftigt på en bakpappersklädd plåt. Rosta i ugnen i ca 5 minuter, eller tills müslin blir gyllenbrun. Låt svalna, tillsätt fruktbitarna och smaksätt med olika örtteer.

Annons