Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Pizza bianca med oliver, ricotta, rosmarin och pinjenötter

18 maj, 2021
AvRedaktionen ELLE
Recept på pizza bianca med oliver, ricotta, rosmarin och pinjenötter
Pizza bianca är en vit pizza utan tomatsås men frukta inget, du kommer inte sakna den! Den här varianten toppas med oliver, ricotta, rosmarin, pinjenötter och krämig buffelmozzarella.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Chips med löjromsdippBrand logo
Chips med löjromsdipp

Pizza bianca med oliver, ricotta, rosmarin och pinjenötter

Med färdig pizzadeg snor du snabbt ihop den här fantastiska pizzan.

Så lagar du pizza bianca med oliver, ricotta, rosmarin och pinjenötter

4 portioner

Du behöver:

500 g pizzadeg, gärna färdig

Fyllning:

1 liten kvist rosmarin
500 g svarta oliver
1 stor buffelmozzarella
300 g ricotta
3 msk olivolja
Havssalt och svartpeppar
50 g pinjenötter

Topping:

1 näve rucola
8 skivor lufttorkad skinka

Gör så här:

  1. Värm ugnen till 210°. Hacka rosmarin mycket fint. Skölj och kärna ur oliverna. Rulla eller kavla ut pizzadegen till en stor rektangel. Riv mozzarellan i små bitar. Bred ricotta över pizzabotten.
  2. Fördela mozzarella, oliver och rosmarin över pizzan. Droppa olivolja och strö salt och peppar över.
  3. Grädda i ugnen i 10–15 minuter, strö pinjenötter över pizzan när några minuter återstår av gräddningen. Skölj och torka rucolan.
  4. Ta pizzan från ugnen. Fördela skinka och rucola över pizzan. Droppa lite olivolja över och servera.

Recept: Natacha Arnoult Foto: Valéry Guedes

Annons