Pizza bianca med oliver, ricotta, rosmarin och pinjenötter
18 maj, 2021
AvRedaktionen ELLE
Pizza bianca är en vit pizza utan tomatsås men frukta inget, du kommer inte sakna den! Den här varianten toppas med oliver, ricotta, rosmarin, pinjenötter och krämig buffelmozzarella.
Annons
Pizza bianca med oliver, ricotta, rosmarin och pinjenötter
Med färdig pizzadeg snor du snabbt ihop den här fantastiska pizzan.
4 portioner
Du behöver:
500 g pizzadeg, gärna färdig
Fyllning:
1 liten kvist rosmarin
500 g svarta oliver
1 stor buffelmozzarella
300 g ricotta
3 msk olivolja
Havssalt och svartpeppar
50 g pinjenötter
Topping:
1 näve rucola
8 skivor lufttorkad skinka
Gör så här:
- Värm ugnen till 210°. Hacka rosmarin mycket fint. Skölj och kärna ur oliverna. Rulla eller kavla ut pizzadegen till en stor rektangel. Riv mozzarellan i små bitar. Bred ricotta över pizzabotten.
- Fördela mozzarella, oliver och rosmarin över pizzan. Droppa olivolja och strö salt och peppar över.
- Grädda i ugnen i 10–15 minuter, strö pinjenötter över pizzan när några minuter återstår av gräddningen. Skölj och torka rucolan.
- Ta pizzan från ugnen. Fördela skinka och rucola över pizzan. Droppa lite olivolja över och servera.
Recept: Natacha Arnoult Foto: Valéry Guedes
Annons