Pizza bianco med kronärtskockskräm
4 personer
Tid: 15 minuter + 1 timmes jäsning
Topping:
50 g parmesan (riven)
8 små potatisar
1 fänkål, i tunna skivor
1 lök (finhackad)
50 g pinjenötter
Deg:
25 g jäst
2 1/2 dl fingervarmt vatten
1 msk olivolja
salt
6 dl vetemjöl
Kronärtskockskräm:
1 burk kronärtskockshjärtan
3–4 msk olivolja
salt
1 vitlöksklyfta
Gör så här:
Börja med degen: Smula ner jästen i vattnet. Rör ut med gaffel. Tillsätt olja, salt och mjöl. Knåda ihop till en smidig deg. Dela i fyra bitar och låt jäsa under duk i en timme. Skala potatisen. Skär i tunna skivor. Förväll lätt och låt rinna av. Gör krämen: häll av spadet från kronärtskockorna. Mixa hastigt med olivolja, salt och vitlöksklyftan. Sätt ugnen på 275°. Baka ut degbitarna till fyra pizzabottnar. Bred kronärtskockskrämen på. Strö över lite parmesan. Fördela potatis, fänkål, lök och nötter på pizzorna. Baka i ugn i cirka 5 minuter eller till pizzan fått fin färg.
Klicka här för fler recept på pizza bianco >>
Av: Pia Hall
Foto: Christina Sundien