Pizza i långpanna med bresaola och rucola
23 feb, 2016
AvRedaktionen
Lite vin i pizzadegen gör den extra seg och god. Du kan såklart också välja att använda färdig pizzamix om du vill spara tid. Tomatsåsen är god att spara till pasta om det blir över.
Annons
6 personer (två pizzor)
Tid: 55 minuter
Pizzadeg:
1/2 pkt jäst
2 1/2 dl ljummet vatten
1 nypa salt
2 msk vitt vin
1 msk flytande honung
2 msk olivolja
8 dl vetemjöl
Tomatsås:
2 msk olivolja
1–2 vitlöksklyftor
400 g passerade tomater
1 msk socker
1/2 grönsaksbuljongtärning
salt
Topping:
4 pkt mozzarella
200 g parmesanost
150 g bresaola i tunna skivor
50 g rucola
Örtolja:
1 dl olivolja
basilika
1 vitlöksklyfta
salt
Gör så här:
- Smula ner jästen i en bunke och häll i ljummet vatten, salt, vin, honung och olivolja. Blanda ner mjölet och spara lite till utbakningen. Jäs under duk i cirka 30 minuter.
- Finhacka vitlöken och fräs den lätt i olivolja i en kastrull. Häll i de passerade tomaterna, lite socker och smula ner buljongtärningen. Smaka av med salt.
- Kavla ut pizzadegen och lägg på smörpapper i långpanna. Bred på tomatsåsen och täck med mozzarellaskivor och riven parmesanost. Grädda mitt i ugnen på 250° i 10–12 minuter. Mixa under tiden ihop olja med en näve basilikablad, hackad vitlök och lite salt till en slät örtolja.
- Toppa den nygräddade pizzan med bresaolaskivor och fina rucolablad. Avsluta med att ringla över lite örtolja.
Av: Anna Jonassen
Foto: Peter Phillips
Annons