Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Pizza med köttbullar och ruccola

10 feb, 2015
AvCassandra Lindblom
Det är kul att testa nya fyllningar på pizzan! Den här pizzan med köttbullar och ruccola fixar fredagsfeelingen på ett kick. Att du snor ihop den på 30 minuter gör det bara bättre.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Pizza med köttbullar och ruccola.
Pizza med köttbullar och ruccola.

2 personer

Tid: 30 minuter

Du behöver:

230 g köttfärs

1 ägg

1 vitlöksklyfta

olja till stekning

1 rulle färdig pizzadeg

1/2 burk pizzatomatsås (à 400 g)

1 mozzarellaost à 125 g

75 g rucola

Fontana extra virgin olivolja

Gör så här:

1. Värm ugnen till 220°. Häll köttfärs i en skål och blanda i ägg och hackad vitlök.

2. Krydda väl med salt och peppar. Forma färsen till små köttbullar och stek dem i olja i stekpanna tills de får färg.

3. Rulla ut degen. Fördela tomatsås på degen och lägg på de stekta köttbullarna.

4. Fördela mozzarella över och grädda pizzan i cirka 10 minuter. Strö över rucola och droppa lite olivolja över.

Annons