Pizza med köttbullar och ruccola
10 feb, 2015
AvCassandra Lindblom
Det är kul att testa nya fyllningar på pizzan! Den här pizzan med köttbullar och ruccola fixar fredagsfeelingen på ett kick. Att du snor ihop den på 30 minuter gör det bara bättre.
Annons
2 personer
Tid: 30 minuter
Du behöver:
230 g köttfärs
1 ägg
1 vitlöksklyfta
olja till stekning
1 rulle färdig pizzadeg
1/2 burk pizzatomatsås (à 400 g)
1 mozzarellaost à 125 g
75 g rucola
Fontana extra virgin olivolja
Gör så här:
1. Värm ugnen till 220°. Häll köttfärs i en skål och blanda i ägg och hackad vitlök.
2. Krydda väl med salt och peppar. Forma färsen till små köttbullar och stek dem i olja i stekpanna tills de får färg.
3. Rulla ut degen. Fördela tomatsås på degen och lägg på de stekta köttbullarna.
4. Fördela mozzarella över och grädda pizzan i cirka 10 minuter. Strö över rucola och droppa lite olivolja över.
Annons