Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Pizza med potatis och parmaskinka

01 nov, 2022
AvLinn Grubbström
Recept på pizza med potatis och parmaskinka
Bjud på en enkel och god pizza med potatis och parmaskinka – god nog som middag för en eller dela upp och servera till fördrinken.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Vegetariska gröna pastarätter för alla tillfällenBrand logo
Vegetariska gröna pastarätter för alla tillfällen

Pizza med potatis och parmaskinka

Förenkla om du vill genom att köpa frysta granatäppelkärnor.

Så gör du en pizza med potatis och parmaskinka

6 portioner

Annons

Du behöver:

1 paket pizzadeg
1 ½ dl crème fraiche
1 mozzarella
3 potatisar
½ dl pesto
25 g parmesan
½ stjälk färsk rosmarin
1 msk olivolja
100 g parmaskinka
Salt och peppar
½ granatäpple

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225°. Rulla ut pizzadegen, bred på crème fraiche och fördela mozzarellan i skivor ovanpå.
  2. Skär potatisen i tunna skivor, gärna på mandolin, och skölj dem i en sil. Vänd potatisen i 1 msk olja och fördela på pizzan.
  3. Repa och grovhacka rosmarinen och strö på pizzan tillsammans med salt och peppar. Grädda pizzan i ca 12 minuter, eller tills toppingen blivit gyllene. Fördela granatäppelkärnorna över pizzan tillsammans med parmaskinka och klickar av pesto samt flagor av parmesan.

Foto: Peter Kam, Martin Tanggaard, Maria Warnke Nørregaard

Annons