Pizza med potatis och parmaskinka
01 nov, 2022
AvLinn Grubbström
Bjud på en enkel och god pizza med potatis och parmaskinka – god nog som middag för en eller dela upp och servera till fördrinken.
Annons
Pizza med potatis och parmaskinka
Förenkla om du vill genom att köpa frysta granatäppelkärnor.
6 portioner
Annons
Du behöver:
1 paket pizzadeg
1 ½ dl crème fraiche
1 mozzarella
3 potatisar
½ dl pesto
25 g parmesan
½ stjälk färsk rosmarin
1 msk olivolja
100 g parmaskinka
Salt och peppar
½ granatäpple
Gör så här:
- Sätt ugnen på 225°. Rulla ut pizzadegen, bred på crème fraiche och fördela mozzarellan i skivor ovanpå.
- Skär potatisen i tunna skivor, gärna på mandolin, och skölj dem i en sil. Vänd potatisen i 1 msk olja och fördela på pizzan.
- Repa och grovhacka rosmarinen och strö på pizzan tillsammans med salt och peppar. Grädda pizzan i ca 12 minuter, eller tills toppingen blivit gyllene. Fördela granatäppelkärnorna över pizzan tillsammans med parmaskinka och klickar av pesto samt flagor av parmesan.
Foto: Peter Kam, Martin Tanggaard, Maria Warnke Nørregaard
Annons