Pizza med rödlök, rödbetor och timjan
10 apr, 2020
AvRedaktionen
Lyxig pizza med det lilla extra! Läcker vegetarisk pizza med rödlök och rödbetor. Servera med färska örter och timjan.
Annons
2 portioner
Du behöver:
1 rulle fullkornspizzadeg för 2 personer
2 rödlökar
Olja, till stekning
1 msk fikonbalsamvinäger
1 kruka färsk timjan
½ tsk socker
Salt
Färskmalen svartpeppar
125 g mozzarella
150 g rödbetor
1 msk olivolja
Till servering:
1 dl färska örter, till exempel röd basilika eller mangold
Gör så här:
- Sätt ugnen på 250° och låt en bakplåt eller pizzasten värmas upp i ugnen.
- Rulla ut pizzadegen på bakplåtspapper.
- Skala rödlök och skär i tunna ringar.
- Stek dem i olja i 4–5 minuter tills de är genomskinliga och mjuka, men inte fått färg.
- Tillsätt balsamvinäger och låt det koka in.
- Krydda med 1 msk färsk repad timjan, socker, salt och peppar och låt koka vidare i 2 minuter. Ta från värmen.
- Skär mozzarella i tunna skivor.
- Skala rödbetorna och skär i tunna skivor med mandolin.
- Fördela mozzarellan på degen, toppa med lökröran och lägg rödbetsskivorna ovanpå.
- Ringla olivolja över, krydda med salt, peppar och resterande repad färsk timjan, spara något till servering.
- För över bakplåtspapperet på den varma pizzastenen eller plåten och grädda pizzan i ugnen i 10–12 minuter tills den är spröd och gyllene.
- Servera med färska örter och timjan.
Av: Camilla Biesberg Markussen
Foto: Betina Hastoft
LÄS MER:
Pizza med rotfrukter, rödlök och getost
Annons