Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Pizza med zucchini, pesto och parmaskinka

09 jul, 2024
AvCamilla Biesbjerg Markussen
Recept på pizza med zucchini, pesto och parmaskinka
Maria Warnke Nørregaard
Se till att alltid ha ett paket färdig pizzadeg hemma, det är en räddare i nöden på lata dagar. På nolltid har du en läcker pizza med zucchini, pesto och parmaskinka!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Middag hos Wood #9: Sotad broccoli med färskostBrand logo
Middag hos Wood #9: Sotad broccoli med färskost

Pizza med zucchini, pesto och parmaskinka

Snabbfixad skördepizza! Servera som varmrätt eller i snittar som förrätt eller drinktilltugg.

Snabbfixad pizza med zucchini, pesto och parmaskinka
Maria Warnke Nørregaard
Annons

4 portioner

Du behöver:

1 paket pizzadeg, ca 400 g
2 dl mascarpone
1 mozzarella
3 stjälkar färsk timjan
1 zucchini
2 tsk torkade chiliflakes
Salt och peppar
1 citron
5 skivor parmaskinka
5 msk pesto

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°. Kavla ut pizzadegen på en plåt med bakplåtspapper.
  2. Bred ut mascarpone på pizzabottnen. Skiva mozzarellan och hacka timjan. Fördela mozzarellan och timjan på pizzabottnen. Skär zucchini i tunna skivor, gärna med mandolin eller osthyvel, och fördela den på pizzan. Strö chiliflakes, salt, peppar och nyrivet citronskal på pizzan.
  3. Grädda pizzan i ugnen i ca 15 minuter.
  4. Lägg parmaskinka och klickar av pesto på den nygräddade pizzan och servera direkt.

Foto: Betina Hastoft

Annons