Pizza med rotfruktsbotten och kalkonbacon
4 personer
Du behöver:
300 g rotselleri
300 g rödbetor
700 g bakpotatis
2 ägg
½ tsk salt
200 g riven mozzarella
300 g kalkonbacon
Fyllning:
50 g babyspenat
150 g jordärtskockor
1 vitlöksklyfta
50 g färskriven parmesan
salt och färskmalen svartpeppar
olivolja
Gör så här:
Pizzabotten: Sätt ugnen på 200°. Skala rotselleri, rödbetor och bakpotatis och riv dem grovt. Blanda allt i en skål, tillsätt ägg, salt och 100 g riven mozzarella. Klä en plåt med bakplåtspapper och klappa ut blandningen i ett jämnt lager. Grädda i ugn i cirka 15 minuter.
Fräs baconet gyllene och klipp i tärningar. Låt rinna av på hushållspapper. Ta ut pizzabottnen, lägg på kalkontärningarna tillsammans med resten av den rivna mozzarellan. Grädda i 5 minuter och ta ut.
Skölj spenaten. Skala jordärtskockorna och skär dem i supertunna skivor, gärna med mandolin. Skala vitlöksklyftan och skär i lika tunna skivor. Fördela allt på pizzabottnen, strö över parmesan, krydda med salt och peppar och ringla lite olivolja över. Servera genast, medan den är varm.
Av: Mai Knauer
Foto: Columbus Leth