Picknick-vänligt pizzabröd
18 maj, 2021
AvRedaktionen ELLE
Här är ett klockrent recept på pizza som är som gjort för smidig take-away! Baka ett smakrikt pizzabröd och överraska gästerna med godsakerna som gömmer sig i!
Annons
Så gör du eget Pizzabröd
Matigt pizzabröd, perfekt att ta med på picknick.
4–6 portioner
Du behöver:
900 g hemgjord eller färdigköpt pizzadeg
200 g scamorza eller annan mozzarellaost
Tomatsås:
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
800 g passerade tomater
Några droppar färskpressad citronsaft
1 tsk strösocker
1 stort knippe färsk basilika
Salt och nymalen svartpeppar
Gör så här:
- Börja med tomatsåsen: Skala och hacka lök och vitlök fint. Svetta löken i olivolja i en stekpanna i 5 minuter. Tillsätt vitlöken och stek vidare i 3 minuter utan att löken tar färg.
- Tillsätt passerade tomater, några droppar citronsaft och strösocker. Krydda med salt och svartpeppar och låt småkoka i 20 minuter. Smaka av med mer salt och peppar. Hacka basilikan och rör ner i den färdiga såsen. Låt svalna.
- Värm ugnen till 200°. Klä en avlång brödform med bakplåtspapper. Skär osten i tunna skivor. Kavla ut degen till en rektangel på ett mjölat bakbord. Bred ett lager tomatsås i mitten av degen. Lägg på hälften av osten.
- Vik in en av kanterna utan sås över fyllningen. Bred på resterande tomatsås och ost. Vik över den sista sidan och tryck ihop degen så den får plats i brödformen. Grädda i ugnen 1 timme. Ta ur formen och låt svalna i 10 minuter innan brödet skärs upp.
Recept: Natacha Arnoult Foto: Valéry Guedes
Annons