Plommonpaj med honung och ingefära
11 aug, 2021
AvRedaktionen ELLE
En knäckig plommonpaj med söt honung och lite hetta från ingefäran är en efterrätt ingen tackar nej till!
Annons
Plommonpaj med honung och ingefära
Knäckig och spröd och med en härligt söt och josig plommonfyllning.
4 portioner
Du behöver:
2 dl vetemjöl
1 dl havregryn
½ dl kokosmjöl
125 g smör
1 ½ dl farinsocker
2 msk lönnsirap
2 äggulor
16 mogna plommon
2 cm färsk ingefära
1 ½ dl honung
Till servering:
Vaniljglass eller grädde
Gör så här:
- Blanda mjöl, havregryn, kokos och farinsocker i en skål. Smält smör och sirap i en liten kastrull och rör ner i mjölblandningen. Samla ihop degen med äggulor, packa in den i plastfolie och lägg i kylskåpet.
- Värm ugnen till 175°. Skölj och halvera plommonen, ta ut kärnan och skär plommonen i båtar. Skala och riv ingefäran. Vänd ihop plommonbitarna med honung och ingefära och fördela dem i botten på en ugnsfast stekpanna. Kavla ut degen mellan två bakplåtspapper, stor nog att täcka stekpannan. Lägg degen över plommonen och grädda i ugnen i 20–25 minuter till degen är gyllene och spröd. Servera med vaniljglass eller grädde.
Recept: Gitte Heidi Rasmussen Foto: Betina Hastoft
Annons