Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Plommonsallad med blåbär, chèvre och vinägrett med rostade hasselnötter

15 maj, 2010
AvSuzanne Ribbing
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

6 personer

15 minuter

Blåbär i salladen blir en god överraskning.

150 g blandad grön sallad

4 plommon

1 knippe salladslök

1 dl blåbär

100 g chèvre

50 g hasselnötter

4 msk olivolja

1–2 msk balsamvinäger

salt och peppar

1 nypa socker

Lägg upp salladen i en skål och blanda ner klyftade plommon, finhackad salladslök, blåbär och smula över osten. Hacka hasselnötterna grovt och rosta dem några minuter i en varm stekpanna. Häll över olja och vinäger och smaka av med salt, peppar och socker. Häll dressingen ljummen över plommonsalladen.

Annons