Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Plommonsallad med blåbär, chèvre och rostade hasselnötter

06 okt, 2011
AvRedaktionen
Underbart god sallad med plommon och chevre. Blåbär i salladen blir en god överraskning. Toppa med en vinägrett med rostade hasselnötter.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Plommonsallad.
Plommonsallad.

6 personer

Tid: 15 minuter

Du behöver:

150 g blandad grön sallad

4 plommon

1 knippe salladslök

1 dl blåbär

100 g chèvre

50 g hasselnötter

4 msk olivolja

1–2 msk balsamvinäger

salt och peppar

1 nypa socker

Gör så här:

Lägg upp salladen i en skål och blanda ner klyftade plommon, finhackad salladslök, blåbär och smula över osten. Hacka hasselnötterna grovt och rosta dem några minuter i en varm stekpanna. Häll över olja och vinäger och smaka av med salt, peppar och socker. Häll dressingen ljummen över plommonsalladen.

Annons