Pochera ägg – så här gör du
11 jan, 2019
AvThowe Wagner Larsson
Pocherade ägg är fantastiskt gott och känns som ett lyxigt tillbehör till helgfrukosten eller brunchen. Men hur gör man? Det är faktiskt inte alls särskilt svårt.
Annons
För att få till snygga pocherade ägg är det smart att välja riktigt färska ägg. Då håller vitan ihop bättre och sluter sig kring äggulan.
Du behöver:
1 ägg
1 msk ättika
vatten
salt
Gör så här:
- Koka upp rikligt med vatten i en djup kastrull (så ägget inte nuddar botten).
- Stäng av plattan när det börjar koka och låt värmen lägga sig något. Häll i ättika och salt.
- Knäck ett ägg i en kopp.
- Ta en sked och rör upp en virvel i det varma vattnet. Häll sakta ner ägget i vattnet så nära vattenytan som möjligt utan att du bränner dig.
- Låt ägget ligga i vattnet i ett par minuter. 3 minuter för en rinnande äggula, 4 minuter för en krämig äggula och 5 minuter för en fast äggula.
- Ta upp ägget med en hålslev.
- Lägg ägget försiktigt på en bit hushållspapper för att få bort överskottsvatten.
Läs också: Bästa sättet att pochera ägg – enligt kockarna!
Recept: Surdegsbröd med krabbröra och pocherat ägg
Annons