Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Pochera ägg – så här gör du

11 jan, 2019
AvThowe Wagner Larsson
Pocherat ägg på rostat bröd.
Pocherade ägg är fantastiskt gott och känns som ett lyxigt tillbehör till helgfrukosten eller brunchen. Men hur gör man? Det är faktiskt inte alls särskilt svårt.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

För att få till snygga pocherade ägg är det smart att välja riktigt färska ägg. Då håller vitan ihop bättre och sluter sig kring äggulan.

Du behöver:

1 ägg

1 msk ättika

vatten

salt

Gör så här:

  1. Koka upp rikligt med vatten i en djup kastrull (så ägget inte nuddar botten).
  2. Stäng av plattan när det börjar koka och låt värmen lägga sig något. Häll i ättika och salt.
  3. Knäck ett ägg i en kopp.
  4. Ta en sked och rör upp en virvel i det varma vattnet. Häll sakta ner ägget i vattnet så nära vattenytan som möjligt utan att du bränner dig.
  5. Låt ägget ligga i vattnet i ett par minuter. 3 minuter för en rinnande äggula, 4 minuter för en krämig äggula och 5 minuter för en fast äggula.
  6. Ta upp ägget med en hålslev.
  7. Lägg ägget försiktigt på en bit hushållspapper för att få bort överskottsvatten.

Läs också: Bästa sättet att pochera ägg – enligt kockarna!

Recept: Surdegsbröd med krabbröra och pocherat ägg

Surdegsbröd med krabbröra och pocherat ägg.
Surdegsbröd med krabbröra och pocherat ägg.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons