Lyxigt och enkelt: Pocherad purjo med dillolja och räkor
27 maj, 2019
AvRedaktionen
Pocherad purjolök är riktigt gott och ett lite lyxigare sätt att tillaga grönsaken på. Servera med räkor för den perfekta förrätten!
Annons
Av: Julie Hey
Foto: Betina Hastoft
Lekande lätt och lyxigt!
4 personer
Pocherad purjo:
4 purjolökar
2 msk smör
Salt och svartpeppar
400 g skalade färska räkor
4 msk rom av valfri sort
Dillolja:
2 dl hackad dill
1 dl olivolja
Salt och svartpeppar
Garnering:
Kryddörter
Gör så här:
- Ansa purjolökarna och skär dem i cirka 8 cm långa bitar.
- Koka upp 2 dl vatten med smör och 1 tsk salt.
- Sjud purjon i 5 minuter.
- Slå bort vattnet och den ånga av i cirka 10 minuter.
- Blanda hackad dill med olivolja. Smaka av med salt och peppar.
- Snitta gärna purjobitarna på längden och servera ljumma med dillolja, räkor, rom och färska örter.
Läs mer:
Avokado- och våffeltoast med pocherat ägg
Filodegskorgar med räkor och citronmajonnäs
Purjolök och fänkål i foliepaket
Annons