Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Lyxigt och enkelt: Pocherad purjo med dillolja och räkor

27 maj, 2019
AvRedaktionen
Pocherad purjolök med dillolja och räkor
Pocherad purjolök är riktigt gott och ett lite lyxigare sätt att tillaga grönsaken på. Servera med räkor för den perfekta förrätten!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Av: Julie Hey

Foto: Betina Hastoft

Lekande lätt och lyxigt!

4 personer

Pocherad purjo:

4 purjolökar

2 msk smör

Salt och svartpeppar

400 g skalade färska räkor

4 msk rom av valfri sort

Dillolja:

2 dl hackad dill

1 dl olivolja

Salt och svartpeppar

Garnering:

Kryddörter

Gör så här:

  1. Ansa purjolökarna och skär dem i cirka 8 cm långa bitar.
  2. Koka upp 2 dl vatten med smör och 1 tsk salt.
  3. Sjud purjon i 5 minuter.
  4. Slå bort vattnet och den ånga av i cirka 10 minuter.
  5. Blanda hackad dill med olivolja. Smaka av med salt och peppar.
  6. Snitta gärna purjobitarna på längden och servera ljumma med dillolja, räkor, rom och färska örter.
Recept på pocherad purjo med dillolja och räkor.
Pocherad purjo med dillolja och räkor.

Läs mer:

Avokado- och våffeltoast med pocherat ägg

Filodegskorgar med räkor och citronmajonnäs

Purjolök och fänkål i foliepaket

Annons