Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Pocherat ägg med ärter och kantareller

17 aug, 2017
AvRedaktionen
Pocherat ägg med ärter och kantareller.
Söta ärter och dill blir fina kamrater till den smörstekta svampen och det krämiga ägget. Servera som förrätt eller gott tilltugg.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

4 port

Du behöver:

200 g kantareller

100 g Arla Svenskt Smör

1 liter vatten

2 msk ättiksprit 12%

½ tsk salt

4 ägg

1 dl frysta gröna ärter

20 g krondill

Gör så här:

  1. Rensa och skär kantarellerna i jämnstora bitar. Stek dem i smör i en stekpanna tills de är gyllene.
  2. Tillsätt ärter och krondill, smaka av med salt.
  3. Häll ättikan i 4 små koppar.
  4. Knäck försiktigt ett ägg i varje kopp och låt dra ca 10 min.
  5. Koka upp 1 liter vatten i en kastrull. Dra av från spisen och vispa runt vattnet till en virvel.
  6. Häll snabbt i äggen mot kanten av kastrullen. Låt dra ca 2 min.
  7. Lyft upp äggen med en hålslev och låt rinna av.
  8. Lägg kantareller och ärter på äggen. Servera genast.
Pocherat ägg med ärter och kantareller.
Pocherat ägg med ärter och kantareller.

Recept: Jimmi Eriksson, Årets Kock 2016, för Arla

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons