Pocherat ägg med ärter och kantareller
17 aug, 2017
AvRedaktionen
Söta ärter och dill blir fina kamrater till den smörstekta svampen och det krämiga ägget. Servera som förrätt eller gott tilltugg.
Annons
4 port
Du behöver:
200 g kantareller
100 g Arla Svenskt Smör
1 liter vatten
2 msk ättiksprit 12%
½ tsk salt
4 ägg
1 dl frysta gröna ärter
20 g krondill
Gör så här:
- Rensa och skär kantarellerna i jämnstora bitar. Stek dem i smör i en stekpanna tills de är gyllene.
- Tillsätt ärter och krondill, smaka av med salt.
- Häll ättikan i 4 små koppar.
- Knäck försiktigt ett ägg i varje kopp och låt dra ca 10 min.
- Koka upp 1 liter vatten i en kastrull. Dra av från spisen och vispa runt vattnet till en virvel.
- Häll snabbt i äggen mot kanten av kastrullen. Låt dra ca 2 min.
- Lyft upp äggen med en hålslev och låt rinna av.
- Lägg kantareller och ärter på äggen. Servera genast.
Recept: Jimmi Eriksson, Årets Kock 2016, för Arla
Annons