Pocherat ägg med sparris
02 mar, 2021
AvRedaktionen ELLE
När du väl kan pochera ägg så kommer du inte vilja tillaga ägg på något annat sätt. Pocherat ägg med sparris är den ultimata rätten till en lång helgfrukost.
Annons
Pocherat ägg med sparris
Enkelt och läckert till frukost, brunch eller lunch.
4 portioner
Du behöver:
4 skivor levain eller annat gott bröd
2 msk olivolja till stekning
1 knippe grön sparris
4 ägg
1 msk olivolja
Salt och svartpeppar
Garnering:
Oxalis eller gröna örter
Gör så här:
- Rosta brödskivorna gyllene och spröda i en stekpanna med olja. Skölj sparrisen och bryt av och kasta de träiga ändarna.Koka sparrisen i lättsaltat vatten, ca 3 minuter. Låt rinna av i ett durkslag.
- Koka upp rikligt med vatten i en stor kastrull. Rör runt i det sjudande vattnet med en träslev så en virvel bildas i mitten. Knäck ner ett ägg i en liten kaffekopp och häll försiktigt ner det i mitten av vattenvirveln. Rör runt i vattnet så vitan samlar sig kring gulan.
- Pochera ägget i 3–4 minuter. Lyft upp det med en hålslev och gör likadant med resterande ägg.
- Fördela sparrisen på de rostade bröden. Droppa lite olivolja över och lägg försiktigt på ett pocherat ägg. Krydda med salt och peppar och garnera med ätbara örter. Servera genast!
Recept: Camilla Zarah Lawes Foto: Martin Tanggaard
LÄS MER:
Annons