Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Pocherat ägg på lantbröd med lax, rucola och löjrom

27 feb, 2017
AvRedaktionen
Pocherat ägg på lantbröd med lax, rucola och löjrom.
Pocherade ägg kan verka lite krångligt, men är enkelt om du följer vårat tips. Servera på en bit lantbröd med lax, rucola och löjrom.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

4 personer

Tid: 15 minuter

Du behöver:

4 pocherade ägg

4 skivor lantbröd, rostat

1 kruka rucola

4 skivor kallrökt lax

4 tsk löjrom

Sås:

2 dl lätt crème fraiche

1/2 msk riven pepparrot

1 krm nymald svartpeppar

2 krm salt

Gör så här:

Rör ihop ingredienserna till såsen. Pochera äggen och låt dem svalna. Rosta bröden lätt i en torr stekpanna eller i en brödrost och lägg skivorna på varsin tallrik. Täck bröden med rucolasallad och laxskivor. Lägg på äggen och toppa till sist med sås och löjrom.

Så pocherar du äggen:

Koka upp 3/4 liter vatten, 1/4 msk salt och 1/2 msk vinäger i en låg och vid kastrull. Knäck äggen vart och ett för sig i en kopp och låt glida ner i vattnet. Vitan lindar sig efter en stund kring gulan. Låt sjuda i 3–4 minuter. Fiska försiktigt upp med hålslev och lägg i en bunke med kallt vatten.

Pocherat ägg på lantbröd med lax, rucola och löjrom.
Pocherat ägg på lantbröd med lax, rucola och löjrom.

Av: Anna Wendt
Foto: Lisa Björner

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons