Pocherat ägg på lantbröd med lax, rucola och löjrom
4 personer
Tid: 15 minuter
Du behöver:
4 pocherade ägg
4 skivor lantbröd, rostat
1 kruka rucola
4 skivor kallrökt lax
4 tsk löjrom
Sås:
2 dl lätt crème fraiche
1/2 msk riven pepparrot
1 krm nymald svartpeppar
2 krm salt
Gör så här:
Rör ihop ingredienserna till såsen. Pochera äggen och låt dem svalna. Rosta bröden lätt i en torr stekpanna eller i en brödrost och lägg skivorna på varsin tallrik. Täck bröden med rucolasallad och laxskivor. Lägg på äggen och toppa till sist med sås och löjrom.
Så pocherar du äggen:
Koka upp 3/4 liter vatten, 1/4 msk salt och 1/2 msk vinäger i en låg och vid kastrull. Knäck äggen vart och ett för sig i en kopp och låt glida ner i vattnet. Vitan lindar sig efter en stund kring gulan. Låt sjuda i 3–4 minuter. Fiska försiktigt upp med hålslev och lägg i en bunke med kallt vatten.
Av: Anna Wendt
Foto: Lisa Björner