Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Pocherat ägg, spenat och smulat bacon på rostat bröd

09 apr, 2017
AvRedaktionen
Pocherat ägg, spenat och smulat bacon på rostat bröd.
Spenat, bacon och pocherat ägg på rostat surdegsbröd blir den lyxigaste frukosten i mannaminne. Rena himmelriket!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

4 personer

Tid: 25 minuter

Du behöver:

4 rostade skivor surdegsbröd

100 g babyspenat

1 msk olivolja

½ paket bacon

4 ägg

1 msk ättika

flingsalt och nymald svartpeppar

Gör så här:

Fräs spenaten mycket hastigt i olivolja. Den ska bara precis börja mjukna. Dra pannan åt sidan. Salta och peppra. Stek baconet krispigt och låt det rinna av på hushållspapper. Koka upp en kastrull med vatten och ättika. Sänk värmen till lägsta värme, det ska bara sjuda. Knäck ett ägg i taget i en kopp. När vattnet sjuder sakta låter du ägget försiktigt glida ner i kastrullen. Fös ihop det med en sked så det håller ihop. Låt det ligga i vattnet tills det har stelnat något, cirka två, tre minuter. Ta försiktigt upp det med hålslev och lägg på ett fat medan du gör likadant med de tre övriga äggen. Lägg upp spenaten på bröden och toppa med bacon och ägg. Skär ett snitt i gulan precis vid servering. Salta och peppra.

Pocherat ägg, spenat och smulat bacon på rostat bröd.
Pocherat ägg, spenat och smulat bacon på rostat bröd.

Av: Liselotte Forslin
Foto: Lennart Weibull

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons