Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Brownies med polkagris

19 dec, 2016
AvRedaktionen
Brownies med polkagris.
Utsökt sötsega brownies med en härlig kombo av mint och choklad. Skär gärna upp brownien i små munsbitar som du kan ta flera av.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

24 bitar

Tid: 50 minuter

Du behöver:

400 g mörk choklad, max 60 % kakaohalt

200 g smör + till formen

kakao (till formen)

3 ägg

2 dl strösocker

1 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

1 krm salt

1 dl polkagrisar (grovt hackade)

Gör så här:

Sätt ugnen på 225°. Smörj och pudra en rektangulär liten form med kakao, cirka 20 x 28 centimeter i diameter. Hacka chokladen grovt. Smält smöret i en kastrull. Lägg i chokladen i det smälta smöret och rör tills den smält. Ta kastrullen från värmen. Vispa ihop ägg och socker i en stor bunke. Tillsätt chokladsmältan under vispning. Blanda de torra ingredienserna utom polkagrisarna och vänd i det till en klumpfri smet. Mortla eller hacka polkagrisarna grovt. Blanda i det utom cirka 2 matskedar. Häll smeten i formen. Grädda ett steg under mitten av ugnen i 30 minuter.

Ta ut formen och strö på resten av polkagrisarna, tryck till dem försiktigt och lägg på aluminiumfolie. Grädda ytterligare cirka 10 minuter. Känn med en provsticka om kakan är klar.

Låt kakan svalna i formen innan du skär upp den i små kuber.

Brownies med polkagris.
Brownies med polkagris.

Av: Liselotte Forslin
Foto: Ulrika Ekblom

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons