Brownies med polkagris
24 bitar
Tid: 50 minuter
Du behöver:
400 g mörk choklad, max 60 % kakaohalt
200 g smör + till formen
kakao (till formen)
3 ägg
2 dl strösocker
1 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 krm salt
1 dl polkagrisar (grovt hackade)
Gör så här:
Sätt ugnen på 225°. Smörj och pudra en rektangulär liten form med kakao, cirka 20 x 28 centimeter i diameter. Hacka chokladen grovt. Smält smöret i en kastrull. Lägg i chokladen i det smälta smöret och rör tills den smält. Ta kastrullen från värmen. Vispa ihop ägg och socker i en stor bunke. Tillsätt chokladsmältan under vispning. Blanda de torra ingredienserna utom polkagrisarna och vänd i det till en klumpfri smet. Mortla eller hacka polkagrisarna grovt. Blanda i det utom cirka 2 matskedar. Häll smeten i formen. Grädda ett steg under mitten av ugnen i 30 minuter.
Ta ut formen och strö på resten av polkagrisarna, tryck till dem försiktigt och lägg på aluminiumfolie. Grädda ytterligare cirka 10 minuter. Känn med en provsticka om kakan är klar.
Låt kakan svalna i formen innan du skär upp den i små kuber.
Av: Liselotte Forslin
Foto: Ulrika Ekblom