Polenta med romtopping och avokado
27 aug, 2024
AvLouisa Lorang
Polenta med romtopping och avokado är förrätten med finstämda smaker som verkligen sätter ribban för middagen!
Annons
Polenta med romtopping och avokado
Här kan du välja vilken rom du vill toppa med.
Annons
6 portioner
Du behöver:
Polenta:
4 dl vatten
1 dl vitt vin
1 dl polenta
50 g parmesan
1 msk smör
Salt
Ca 1 dl vetemjöl
Smakneutral olja för stekning
Topping:
3 mogna avokador
2 msk pressad lime
Salt
Till servering:
200 g valfri rom
1 citron
2 dl crème fraiche
Färsk dill
Gör så här:
- Polenta: Häll vatten och vin i en kastrull och koka upp. Vispa i polentan och låt den tjockna.
- Blanda ner riven parmesan, smör och salt i polentan. Häll den färdiga polentan i en plastform, ca 12 x 17 cm. Ställ kallt i minst 3 timmar, helst över natten. Det är viktigt att polentan hinner sätta sig innan du steker den.
- Stjälp ut polentan ur formen och skär i 6 bitar. Vänd bitarna i lite mjöl och stek gyllene i rikligt med olja i en varm panna.
- Topping: Dela avokadorna, ta bort kärnorna och gröp ur köttet. Mosa det i en skål och smaka av med limesaft och salt.
- Servering: Skär citronen i små klyftor. Lägg upp polentan med avokado, crème fraiche, rom, dill och citronklyftor. Servera direkt.
Foto: Rikke Westesen
Annons