Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Polenta med romtopping och avokado

27 aug, 2024
AvLouisa Lorang
Recept på polenta med romtopping och avokado
Rikke Westesen
Polenta med romtopping och avokado är förrätten med finstämda smaker som verkligen sätter ribban för middagen!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Sötsura vindruvor med champagneBrand logo
Sötsura vindruvor med champagne

Polenta med romtopping och avokado

Här kan du välja vilken rom du vill toppa med.

Börja middagen med polenta som toppas med rom och avokado
Fotograf RIkke Westesen Rikke Westesen
Annons

6 portioner

Du behöver:

Polenta:

4 dl vatten
1 dl vitt vin
1 dl polenta
50 g parmesan
1 msk smör
Salt
Ca 1 dl vetemjöl
Smakneutral olja för stekning

Topping:

3 mogna avokador
2 msk pressad lime
Salt

Till servering:

200 g valfri rom
1 citron
2 dl crème fraiche
Färsk dill

Gör så här:

  1. Polenta: Häll vatten och vin i en kastrull och koka upp. Vispa i polentan och låt den tjockna.
  2. Blanda ner riven parmesan, smör och salt i polentan. Häll den färdiga polentan i en plastform, ca 12 x 17 cm. Ställ kallt i minst 3 timmar, helst över natten. Det är viktigt att polentan hinner sätta sig innan du steker den.
  3. Stjälp ut polentan ur formen och skär i 6 bitar. Vänd bitarna i lite mjöl och stek gyllene i rikligt med olja i en varm panna.
  4. Topping: Dela avokadorna, ta bort kärnorna och gröp ur köttet. Mosa det i en skål och smaka av med limesaft och salt.
  5. Servering: Skär citronen i små klyftor. Lägg upp polentan med avokado, crème fraiche, rom, dill och citronklyftor. Servera direkt.

Foto: Rikke Westesen

Annons