Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Bakning Alla recept Vintips till middagen

Polenta-panerad torsk med citron och ärtkräm

14 maj, 2018
AvRedaktionen
Polenta-panerad torsk med citron och ärtskum.
Torsken blir extra krispig när du panerar den i polenta. Servera fiskfiléerna med ärtkräm, ärtskidor och ärtor. Strö över ärtskott. Grönt och gott!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

4 personer

Du behöver:

600 g torskrygg

1 äggvita

1 dl minutpolenta

2 msk vetemjöl

½ citron, rivet skal

salt

färskmald svartpeppar

smör, till stekning

Ärtkräm:

1 salladslök

3 dl grönsaksbuljong

300 g små ärtor

½ tsk finrivet citronskal

25 g smör

salt

färskmald svartpeppar

Till servering:

200 g ärtskidor

250 g ärtor

1 ask ärtskott

Gör så här:

Vänd fiskfiléerna i äggvita i en djup tallrik och efter det i en blandning av polenta, vetemjöl, rivet citronskal, salt och peppar. Stek filéerna i smör i stekpanna i cirka 3 minuter på varje sida tills paneringen är gyllene och spröd och fisken vit.

Putsa och hacka salladslöken. Koka upp buljong och salladslök i en kastrull, lägg ner ärter och koka tills buljongen kokat in. Ta kastrullen från värmen, tillsätt citronskal och smör. Mixa till en skummig crème med stavmixer. Smaka av med salt och peppar.

Koka ärtskidor och ärter tills de är mjuka, men har lite tuggmotstånd. Häll av vattnet. Servera fiskfiléerna med ärtkräm, ärtskidor och ärtor. Strö över ärtskott.

Polenta-panerad torsk med citron och ärtskum.
Polenta-panerad torsk med citron och ärtskum.

Av: Gitte Rasmussen
Foto: Christine Christianssen

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons