Polenta-panerad torsk med citron och ärtkräm
4 personer
Du behöver:
600 g torskrygg
1 äggvita
1 dl minutpolenta
2 msk vetemjöl
½ citron, rivet skal
salt
färskmald svartpeppar
smör, till stekning
Ärtkräm:
1 salladslök
3 dl grönsaksbuljong
300 g små ärtor
½ tsk finrivet citronskal
25 g smör
salt
färskmald svartpeppar
Till servering:
200 g ärtskidor
250 g ärtor
1 ask ärtskott
Gör så här:
Vänd fiskfiléerna i äggvita i en djup tallrik och efter det i en blandning av polenta, vetemjöl, rivet citronskal, salt och peppar. Stek filéerna i smör i stekpanna i cirka 3 minuter på varje sida tills paneringen är gyllene och spröd och fisken vit.
Putsa och hacka salladslöken. Koka upp buljong och salladslök i en kastrull, lägg ner ärter och koka tills buljongen kokat in. Ta kastrullen från värmen, tillsätt citronskal och smör. Mixa till en skummig crème med stavmixer. Smaka av med salt och peppar.
Koka ärtskidor och ärter tills de är mjuka, men har lite tuggmotstånd. Häll av vattnet. Servera fiskfiléerna med ärtkräm, ärtskidor och ärtor. Strö över ärtskott.
Av: Gitte Rasmussen
Foto: Christine Christianssen