Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Fudge med polkagris

12 nov, 2015
AvRedaktionen
Fudge med polkagris.
Julig fudge med smak av polkagris. Låt fudgen stelna på en sval plats och skär upp i lagom stora bitar. Slå gärna in fudgen i ett papper och knyt om ett snöre.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

ca 30 bitar

Tid: 25 minuter

Du behöver:

ca 100 g krossade polkagrisar

50 g smör

2 dl råsocker

2 dl strösocker

1 1/2 dl vispgrädde

Gör så här:

Krossa polkagrisarna i en handduk med en stekpanna eller liknande. Ta fram en långpanna och lägg i ett bakplåtspapper. Lägg smör, råsocker, strösocker och vispgrädden i en tjockbottnad kastrull och låt koka upp under omrörning. Låt koka till cirka 116° eller prova dig fram med ett ”kulprov” (droppa några droppar smet ner i ett glas med kallt vatten, när smeten går att forma med fingertopparna till en mjuk kula är den klar).

När smeten är färdig, kyl kastrullen i ett kallvattenbad under omrörning. Rör i polka­krosset när smeten tjocknat något, och häll ­sedan ut smeten på bakplåtspapperet.

Låt stelna på sval plats och skär upp i lagom stora bitar. Slå gärna in fudgen i ett papper och knyt om ett snöre.

Fudge med polkagris.
Fudge med polkagris.

Recept och foto: Anna Kvarnström

Annons