Portabelloburgare med avokado och ädeloströra
4 personer
Tid: 45 minuter
Ingredienser:
8 portobellosvampar
4 bröd/frallor, gärna smaksatt med oliver och/eller ost
2 msk soltorkade tomater
150 g blandad sallad
1 avokado
16 valnötter
Ädeloströra med valnötter:
1 1/2 dl gorgonzolaröra
1 dl majonnäs
1 dl valnötter
1/2 msk dijonsenap
Marinad:
1 dl olivolja
2 msk örtkryddor, torkade
1–2 vitlöksklyftor, pressade
salt och peppar
Gör så här:
Ädeloströra: Smula valnötterna till småsmulor. Mixa alla ingredienser och lägg i spritspåse eller burk med lock. Förvara kallt tills det är dags att använda.
Sätt ugnen på 200°. Blanda marinaden och pensla svamparna med marinaden. Lägg svamparna med hatten upp på en plåt, stek dem i ugnen i cirka 15 minuter. Dela bröden och hetta upp en panna med olivolja och salt. Rosta bröden i pannan tillsammans med valnötterna. Lägg blandad sallad på underdelen av ett bröd, lägg på en varm svamp, strö över soltorkade tomater, valnötter och ädelostdressing. Lägg på en ny svamp, toppa med en skiva avokado och lägg på brödets överdel. Servera med extra ädeloströra vid sidan av.
Av: Isabelle Olander
Recept: Filippa Löf Ersson
Foto: Hanna Björkstedt