Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Portabelloburgare med avokado och ädeloströra

17 nov, 2014
AvRedaktionen
Portabelloburgare med avokado och ädeloströra.
Burgare behöver inte bestå av kött! Portobellosvamp är matigt och tillbehör i form av avokado, soltorkade tomater och ädeloströra med valnötter förhöjer smaken.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

4 personer

Tid: 45 minuter

Ingredienser:

8 portobellosvampar

4 bröd/frallor, gärna smaksatt med oliver och/eller ost

2 msk soltorkade tomater

150 g blandad sallad

1 avokado

16 valnötter

Ädeloströra med valnötter:

1 1/2 dl gorgonzolaröra

1 dl majonnäs

1 dl valnötter

1/2 msk dijonsenap

Marinad:

1 dl olivolja

2 msk örtkryddor, torkade

1–2 vitlöksklyftor, pressade

salt och peppar

Gör så här:

Ädeloströra: Smula valnötterna till småsmulor. Mixa alla ingredienser och lägg i spritspåse eller burk med lock. Förvara kallt tills det är dags att använda.

Sätt ugnen på 200°. Blanda marinaden och pensla svamparna med marinaden. Lägg svamparna med hatten upp på en plåt, stek dem i ugnen i cirka 15 minuter. Dela bröden och hetta upp en panna med olivolja och salt. Rosta bröden i pannan tillsammans med valnötterna. Lägg blandad sallad på underdelen av ett bröd, lägg på en varm svamp, strö över soltorkade tomater, valnötter och ädelostdressing.  Lägg på en ny svamp, toppa med en skiva avokado och lägg på brödets överdel. Servera med extra ädeloströra vid sidan av.

Portabelloburgare med avokado och ädeloströra.
Portabelloburgare med avokado och ädeloströra.

Av: Isabelle Olander
Recept: Filippa Löf Ersson
Foto: Hanna Björkstedt

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons