Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Portionspizzor med zucchini, mozzarella och mandel

23 feb, 2014
AvSofie Nyblin
Det är viktigt att skära zucchinin i mycket tunna skivor för ett bra resultat. Använd gärna osthyvel, och hyvla längs med. Om du gillar ost med mer smak kan du ta lite gorgonzola på pizzorna också.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
ellec0402 ZucchinZ
Portionspizzor med zucchini, mozzarella och mandel.

4 personer

Tillagningstid: 10 minuter + 20 minuter i ugn

Du behöver:

2 små zucchini eller 1 medelstor

3 tomater

2 påsar mozzarella (à 125 g)

1 paket pizzamix

6 msk ajvar relish (stark paprikaröra)

ca 50 g mandelspån

salt och nymalen svartpeppar

olivolja

1 kruka basilika

Gör så här:

Sätt ugnen på 225°. Skölj grönsakerna och skär eller hyvla dem i mycket tunna skivor. Skär mozzarellan i tärningar. Gör pizzadegen enligt anvisning på paketet. Dela degen i 4 delar och platta ut som på bilden, på bakpappersklädd plåt. Bre ut cirka 1 1/2 msk ajvar relish på varje pizza. Täck pizzabottnarna med tomatskivor. Fördela mozzarellan ovanpå. Lägg på zucchini och strö över mandelspån. Salta och peppra rejält och ringla över lite olivolja. Grädda i cirka 20 min, eller tills pizzorna fått fin färg. Lägg på färsk basilika precis innan servering.

Annons