Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Potatis- och jordärtskockssoppa med renskav

17 dec, 2019
AvRedaktionen
Recept på potatis- och jordärtskockssoppa med renskav
En riktig vintervinnare! Denna potatis- och jordärtskockssoppa är len, god och full av smak. Garnera med körvel och svartpeppar.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

4 portioner

Du behöver:

500 g jordärtskockor

2 potatisar

1 gul lök

1–2 vitlöksklyftor

Smör

1 dl torrt vitt vin

5 dl vatten

2 hönsbuljongtärningar

2 1/2 dl matlagningsgrädde (15 %)

Salt och svartpeppar

Topping:

250 g tinat renskav

2 msk smör

Färsk körvel

Nymalen svartpeppar

Gör så här:

  1. Skala jordärtskockor och potatis och skär i bitar.
  2. Finhacka lök och vitlök.
  3. Fräs ingredienserna i smör i en tjockbottnad kastrull.
  4. Häll över vinet och låt koka ihop en minut.
  5. Tillsätt vatten och lägg i buljongtärningarna.
  6. Rör om och låt sjuda i cirka 15 minuter eller tills allt är mjukt.
  7. Mixa soppan i en matberedare eller med en mixerstav.
  8. Tillsätt grädden och värm.
  9. Smaka av med salt och peppar.
  10. Fräs renskavet i smör tills det blir riktigt knaprigt.
  11. Låt rinna av på hushållspapper.
  12. Strimla fint med kniv.
  13. Strössla soppan med renskav, garnera med körvel och svartpeppar.
Recept på potatis- och jordärtskockssoppa med renskav
Potatis- och jordärtskockssoppa med renskav.

Av: Camilla Biesbjerg Markussen

Foto: Betina Hastoft

LÄS MER:

Krämig jordärtskockssoppa med renskav

6 sätt att göra din veganska soppa riktigt krämig

Annons